Ko nas je budne razdvojio?

Samoća je kao ples na žici ptice koja ima krila, ali ne zna da leti. Na našu ljubav je teško ikada bilo staviti bilo kakvu tačku. Mogao je on da završi sa milion tih malih žena koje su pružale ljubav i zadovoljstvo na par sati, grijale postelju.

Mogla sam ja da volim drugog muškarca, ali nikada nisam bila zaljubljena, kao što sam bila u Njega. Jedne prilike mi je rekao da mu ništa nisam poklonila, a tada nije bio ni svjestan da sam mu dušu koja miriše njegovom ljubavlju davno poklonila. I da ju je nesvejsno,a sebično nosio sa sobom. Moja duša je bila njegova straža.

Nismo ni sanjali, ni znali, da mira nećemo imati, ni ja, ni on, ako ruka u ruci mojoj nije njegova. Mi smo bili kao jedan veliki jarko crveni zid u spavaćoj sobi koji vam se ne uklapa ni u šta ali je bio veoma dobra ideja. On nije nikada bio kalup koji sam ja htjela. Gledajući njegova postignuća jer mi je bježao uvijek nekih sedam godina starosti ispred mene, nisu bila ni približna mojim. Ja sam bila i ostala djetinjasta. Neozbiljna, a opet svjesna svake situacije, sa svim sam se suocavala nasmijana. Ja sam bila onaj kalup žene koja je stidljivo spuštala glavu kad bi je ljubio. Dovoljno je nekada bilo da me pogleda osjećala bih kako mi krv ispunjava svaku poru u obrazima. Mislim da ga te žene nisu mogle ni voljeti, sve su bile iste zrele, znale su šta žele od života, muškarca. Znale su koliko jako žele da ih neki muškarac grli

A ja? Ja sam bila ona bez kalupa, koja je sasvim slučajno, sasvim nespremno zavoljela tog čovjeka. Bezuslovno. Na neki čist način onako kako samo djeca vole. I tom djetetu koje ga je zavoljelo je teško bilo voditi bitku sa lošim ženama.

Ostat cu zagovornik onog da je nas pokopala rečenica šta će ljudi reći, šta će komšije kad saznaju čija kćerka je sa Njim? Pokopala je snove, ljubav prije nego svi ti prljavi čaršafi iz jeftinih hotelskih soba sa bijelim plahtama ispisani bocom crvenog vina i zadovoljstva na par sati. I on je to znao, zato je i bježao. Ali nikada nije mogao da pobjegne dovoljno daleko iz njemu tada znanih razloga, koji nisu bili izgovoreni toliko glasno već sad godinama poslije, jer da jesu nikada ne bih postala tuđa žena.

Neke ljubavi morate pustiti tuđim snovima, nadanjima i trebanjima. Morate da dopustite da vas budne razdvoje?! 🕊❤

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s